Coaching | Nij Beets

Nieuwe activiteiten! 

(kijk op mijn site voor de reguliere activiteiten)

De tuin der ontmoeting

In een eenmalige ontmoeting in de tuin nodig ik je van te voren uit een vraag te stellen en mij deze toe te sturen. Bij aankomst drinken we koffie/thee en exploreren we samen de vraag. Het 'programma' is open. We maken een wandeling, kijken naar kunst. Je loopt een labyrint, wordt alleen gelaten op een stille plek, schrijft je associaties op etc..De tuin leert mij wat coaching is. Soms is het een tuin der moeite en moeten we snoeien, soms is het een tuin der wijsheid die me leert dingen te laten zijn of te werken met wat er is. Dan is het weer een dwaaltuin en blijkt de weg naar het doel zelden een rechte te zijn.  Tuin en beweging brengen onverwachte elementen in het gesprek. Je gunt jezelf een aandachtsvolle ruimte waarin onverwachte dingen met je vraag gebeuren. Daarna maken we de balans op.

Er even helemaal uit 

Soms ben je bezig met een fundamentele vraag of overgang die tijd durf en begeleiding vraagt. We bieden je de gelegenheid om een paar dagen of weken bij ons achterin de tuin de stilte op te zoeken. Je krijgt onderdak en bepaalt zelf hoeveel begeleiding je nodig hebt. Je komt tot rust en verzamelt moed om een nieuwe weg in te slaan.

Over Rien van der Zeijden | Nij Beets

Mijn naam is Rien van der Zeijden. Ik ben 59 jaar en leef samen met Elly op een groot erf in het buitengebied van Nij Beets.

Ik heb 25 jaar in het (ROC)onderwijs gewerkt als docent, manager en onderwijsbegeleider. Omdat ik mijn eigen doelen wilde nastreven en mijn eigen stijl wilde kiezen, heb ik in 2005 mijn vaste baan opgezegd en ben ik verder gegaan als zelfstandig coach, trainer en ritueelbegeleider. Ik ben opgeleid als docent (Nederlands) en heb daarna een academische studie Theologie en Religiestudies gedaan. Daarna volgde nog een opleiding Supervisie en een opleiding tot Ritueelbegeleider.

Waar draait het om in mijn werk? Het komt altijd weer uit op levensvragen. Wat beweegt je? Hoe behoud je je inspiratie? Wat zijn je bronnen? Hoe verzamel je voldoende moed om een verandering in jouw leven te bewerkstelligen? Daarbij heb ik de grote waarde van rituelen ontdekt. De rollen die ik daarbij aanneem zijn: Docent/Trainer, Supervisor, Organisator/Bedenker van rituelen en Schrijver.

Wat kun je verwachten van me? Het begint altijd met luisteren. Dat kan ik. Daarnaast ben ik creatief. Ik schrijf en vertel verhalen en houd er van zorgvuldig te formuleren. In een groep heb ik oog voor processen die spelen, ik houd de hoofdlijn vast, kan binden en enthousiasmeren. Veel van dit komt samen in het voorbereiden en begeleiden van rituelen en ceremonies.

Agenda van der Zeijden Consult


Foto 1 Rien van der Zeijden Foto 2 Rien van der Zeijden Klik om te vergroten

van der Zeijden Consult
Rien van der Zeijden


Professionals in de categorie Coaching - Diverse Coaching

Bioresonantie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Kinderen-Ouders Massage Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Storytelling Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Winkels
Bewust Heerenveen