Belle Corpo, Praktijk voor oa voetrelfex | Haskerhorne

Tui-na is een klassieke Chinese massage techniek en is al meer dan 2000 jaar oud. De naam Tui-na is opgebouwd uit twee karakters, waarbij “Tui” “duwen betekent, en “Na” staat voor “grijpen”.

 

Door middel van speciale massage- en mobilisatie technieken richt Tui-na zich op het herstellen van onbalans in het menselijke lichaam.

Tui-na maakt gebruik van technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, draaiende bewegingen, kloppen en dergelijke, waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt. Er zijn echter ook manipulaties en mobilisaties welke sterk lijken op de Europese manuele therapie.

De keuze van de gevarieerde manipulatietechnieken hangt af van de onbalans en de klachten van jou als cliënt.

Er ontstaat verbetering aan de bloedcirculatie, de Qi circulatie (energie) gaat weer stromen wat een versterkende invloed heeft op het welbevinden in al zijn facetten; emotioneel, fysiek en spiritueel.

 

Tui-na is eigenlijk acupunctuur toepassen maar dan zonder naalden.

Over Wilma Bouwhuis | Haskerhorne

Bewust Heerenveen

Bioresonantie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Dieren Kinderen-Ouders Massage Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Osteopathie Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Storytelling Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Voetzorg & Voetreflexologie Winkels Zelfrealisatie