Ontwikkelen en begeleiden van rituelen en ceremonies | Nij Beets

Als ritueelbegeleider bij afscheid begeleid ik de ceremonie of de dienst bij de uitvaart. Ik ga met de familie in gesprek over hun wensen bij dit afscheid. Soms staat de kerkelijke traditie wat meer centraal, soms zoekt men een geheel eigen afscheid. Beide is mogelijk.

Als ceremoniebegeleider voor jullie huwelijk verdiep ik me in jullie persoonlijke geschiedenis en motieven om te komen tot een viering met betekenisvolle rituelen.

Rituelen zijn zo oud als de wereld maar ze kunnen tegelijk ook speels en onconventioneel zijn. Ze helpen bij de 'rites de passage' in ons leven. Denk aan een welkomstritueel bij een geboorte, de overgang naar je pensioen, een scheiding, een inburgeringsritueel, een herdenkingsbijeenkomst. Rituelen en symbolen voegen daar echt iets aan toe. Ze raken nu juist die laag in ons waar we zo moeilijk woorden aan kunnen geven.

 

Over Rien van der Zeijden | Nij Beets

Mijn naam is Rien van der Zeijden. Ik ben 59 jaar en leef samen met Elly op een groot erf in het buitengebied van Nij Beets.

Ik heb 25 jaar in het (ROC)onderwijs gewerkt als docent, manager en onderwijsbegeleider. Omdat ik mijn eigen doelen wilde nastreven en mijn eigen stijl wilde kiezen, heb ik in 2005 mijn vaste baan opgezegd en ben ik verder gegaan als zelfstandig coach, trainer en ritueelbegeleider. Ik ben opgeleid als docent (Nederlands) en heb daarna een academische studie Theologie en Religiestudies gedaan. Daarna volgde nog een opleiding Supervisie en een opleiding tot Ritueelbegeleider.

Waar draait het om in mijn werk? Het komt altijd weer uit op levensvragen. Wat beweegt je? Hoe behoud je je inspiratie? Wat zijn je bronnen? Hoe verzamel je voldoende moed om een verandering in jouw leven te bewerkstelligen? Daarbij heb ik de grote waarde van rituelen ontdekt. De rollen die ik daarbij aanneem zijn: Docent/Trainer, Supervisor, Organisator/Bedenker van rituelen en Schrijver.

Wat kun je verwachten van me? Het begint altijd met luisteren. Dat kan ik. Daarnaast ben ik creatief. Ik schrijf en vertel verhalen en houd er van zorgvuldig te formuleren. In een groep heb ik oog voor processen die spelen, ik houd de hoofdlijn vast, kan binden en enthousiasmeren. Veel van dit komt samen in het voorbereiden en begeleiden van rituelen en ceremonies.

Agenda van der Zeijden Consult


Foto 1 Rien van der Zeijden Foto 2 Rien van der Zeijden Klik om te vergroten

van der Zeijden Consult
Rien van der Zeijden


Professionals in de categorie Rituelen en Ceremonies

Bioresonantie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Kinderen-Ouders Massage Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Storytelling Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Winkels
Bewust Heerenveen