QiGong en meditatie | Tijnje

QiGong is een oude Chinese bewegingsleer die helpt stress te bestrijden, ziekten te voorkomen, en fitheid en ontspanning te bevorderen. QiGong betekent "werken met energie". Qi is de levensenergie of de levenskracht die in alles aanwezig is. QiGong bevordert de doorstroming van de bloedcirculatie en de energiestroom door de meridianen. Daarnaast traint het de gewrichten, pezen en spieren. De oefeningen die ik gebruik zijn eenvoudige fysieke bewegingen, waar in principe iedereen aan mee kan doen, ongeacht leeftijd. De bewegingen helpen je de gedachtestroom stil te zetten en je te focussen op je lichaam en het "hier en nu". Daarom is QiGong een mooie voorbereiding op de aansluitende meditatie waarbij we via verschillende mediatievormen de stilte in onszelf kunnen verdiepen.

Iedere woensdagochtend van 10.30 - 11.30 en iedere woensdagavond van 19.30 - 20.30 organiseer ik een rustmoment met QiGong en meditatie.

Over Elly Doorduyn | Tijnje

Agenda Inspiratiecentrum Joëlle

Bewust Heerenveen
Bioresonantie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Kinderen-Ouders Massage Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Storytelling Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Voetzorg & Voetreflexologie Winkels